Viikko 17

Projekti jatkuu! Sivarikeskuksen opetuspuutarha aloitettiin kokeiluluontoisesti vuonna 2023 ja menestyksensä vuoksi jatkuu isommalla volyymillä myös vuonna 2024. Tänäkin vuonna sivarin opetuspuutarha työllistää 2 henkilöä, ja olemme innoissamme projektin mahdollisuuksista.

Projektin tavoite on kasvattaa eri lajikkeita siviilipalvelukeskuksen keittiön käyttöön, sekä muihin sivarikeskuksen projekteihin, kuten kekriin ja midsummeriin. Projektin tavoite on myös tuottaa iloa ja toimia opetusvälineenä- ja ympäristönä siviilipalvelutyössä. Tavoite olisi myös, että sivaritkin saisivat mansikoita maisteltavakseen. Samalla päivitämme havaintojamme tänne Inaturaliin myös muidenkin iloksi.

Kasvatettavina lajikkeina tänä vuonna toimii erilaisia juureksia, kuten porkkanaa ja palsternakkaa. Kasvatamme myös vihanneksia, kuten tomaattia ja avomaankurkkuja. Muita kasvatettavia lajeja ovat herneet, pavut, mansikat sipulit ja tietenkin peruna. Kasvualustoina toimii kuusi laajempaa kasvatusastiaa, sekä seitsemän kasvatussäkkiä. Teemme muun työn ohella myös lajihavaintoja. Lajihavaintoja tehdään koko siviilipalvelukeskuksen alueelta, sekä vanhalta luontopolulta. Tämän lisäksi tarkkailemme ja pidämme kirjaa lämpötiloista ja sademääristä.

Uusi tulokas projektiin on sienimö. Sen suunnittelu onkin ollut ensimmäisen viikon urakoitamme. Pohdimme mitä sieniä olisi hyvä kasvattaa ja millaisissa oloissa. Innostusta löytyi kahvinporoilla kasvattamiseen ja olemme sitä ideoineetkin yhteistyössä sivarikeskuksen keittiön kanssa.

Emme ole päässeet vielä oikein puutarhatyöskentelyn makuun, sillä sää Lapinjärvellä on kolea, kylmä ja lumisateinen. Olemme kuitenkin valmistelleet puutarhan alueen, sekä asettaneet kaikki kasvatusalustat paikoilleen. Olemme myös hoitaneet sisätiloihin istutettuja taimia, sekä laittaneet muutamat uudet taimet odottamaan ulos aurinkoon pääsyä. Hitaasta lähdöstä huolimatta olemme toiveikkaita ja odotamme innolla jatkoa.

Mielenkiintoista! - vai mitä. Pyrimme tekemään aktiivisesti havaintoja ja julkaisuja puutarhatyömme ohella, jotka julkaisemme tänne projektisivulle.

Julkaistu toukokuu 7, 2024 06:48 AP. käyttäjältä viherpeukalo viherpeukalo

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy lisätäksesi kommentteja